На българския технологичен пазар ще стъпи още една компания, произвеждаща високи технологии.
Британската Ocado Technology – компанията, която стои зад технологичните решения на един от най-големиите в света онлайн търговци на хранителни стоки Ocado.com, обяви, че ще създаде собствен екип в България. Това ще стане в партньорство с компанията с българско участие Questers.
Съвместно двете дружества ще открият 200 нови работни места за софтуерни специалисти и инженери.
Това ще позволи на британския гигант, с годишни приходи от близо 1 милиард паунда, да разшири технологичното си поделение с подпомагането на амбициозните проекти като пренаписване и подготвяне на софтуерната платформа за cloud интеграция, обновяване на всички технологични модули и създаване на универсално решение, позволяващо стабилно надграждане и използване от други големи търговци.
Ocado Technology изгражда всички технологични решения на компанията самостоятелно: системи за контрол и известяване в реално време, роботика, визуални системи, машинно обучение, симулатори, анализ и обработка на данни, маршрутизиращи системи и big data.
По предварителни прогнози разходите за създаване на подобен екип в София за двегодишен период , ще бъдат приблизително 25 милиона лева.

Източник: Money.bg