адв. Йордан Даскалов, тел. 0889 967 151; e-mail: office@personal-lawoffice.eu

Борбата за пазарен дял не спира дори и сред глобалните играчи.

Facebook смята да „грабне“ част от клиентите на  Linkedin като позволи на компаниите да публикуват обяви за работа, а на потребителите да я търсят директно в социалната мрежа.

Не е тайна, че новата функционалност е насочена основно към малките и средните предприятия. Засега обаче това няма да е възможно в Европа. Мрежата обяви, че вече е направила тестове в отделни райони в САЩ и иска да въведе функцията през следващите седмици за цялата страна и за Канада.

Съобщението, публикувано на сайта на компанията, пояснява, че потребителите ще могат да намерят оферти за работа директно на страницата на компаниите във Facebook, както и да прегледат всички обяви накуп в нов раздел в мрежата.

Някои от спонсорираните оферти могат дори да се появяват в новинарския поток, както това става с рекламите.

Всяка обява ще отвежда към формуляр за кандидатстване. Формулярът ще бъде предварително автоматично попълнен с данни, които потребителят е оставил в мрежата, но той ще може да ги промени, преди да го изпрати.

Компаниите от своя страна могат да се свържат директно с кандидатите, които ги интересуват, като използват апликацията Messenger.

адв. Йордан Даскалов, тел. 0889 967 151; e-mail: office@personal-lawoffice.eu

Източник: Facebook