Коледните празници тази година са необичайни. Най-вече заради невъзможността да ги прекараме сред голяма компания, заедно с всички роднини, близки и приятели, а след това да посрещнем Нова година на ски в планината или на някое екзотично място. Въпреки това не мислете за  невъзможността да празнувате както досега.

Вариантите, които ни дава интернет, помагат да разнообразим престоя у дома:

Виртуално изкуство

Ако от известно време не сте влизали в музей, сега е моментът да го направите. С помощта на Google Arts and Culture можете да влезете в музеи по цял свят. Ето няколко примера – Парижкият Лувър, музеят на Ван Гог в Амстердам, Метрополитън в Ню Йорк, Националният музей на природата и науката в Тайто.

Интересна опция е да “отидете” на опера или театър с приятели. Къде например можете да го направите:

Английските театри дават най-добрата възможност, защото са обединени в обща платформа - Digital Theatre .

Виенската опера излъчва декемврийската си програма като стрийм по различните канали на ORF. Информация тук (на немски език).

Нюйоркската опера Метрополитън излъчва множество от изпълненията си като стрийм „on demand“, който е достъпен в техния уебсайт срещу заплащане.

Все пак не забравяйте – ако сте решите да включите и други хора онлайн, които са от различни страни,  преценете разликите  в часовите зони!

Има и български театри с представления онлайн. Последната премиера беше на Плевенския театър. Но трябва да проверявате всеки един поотделно.

Не спирайте да пътувате(макар и виртуално)

Когато поради редица причини , каквато е и сегашната пандемия,  пътуванията са свързани с неудобства, а за много хора(напр. обикновените жители на Лондон)дори са забранени, можете да посетите световни забележителности през интернет.

Но за целта трябва да знаете в кои сайтове да влезете, без да си губите времето с рекламите на туристически агенции.

Ето наготово няколко съвсем нови опции. Досега бяха достъпни само за малцина посветени ;)

Сикстинската капела

Бъкингамският дворец

Големият бариерен риф

Само за жени, които все още са несигурни в уменията си за готвене

Не отлагайте, дойде моментът да експериментирате. Все пак не забравяйте, че на Коледа се случват чудеса. Най-добре ще бъде ако привлечете към идеята и други – вече има достатъчно видеочатове. А Скайп и Зуум дават идеалната възможност за почти всичко – вкл. да се обменят рецепти между повече от двама души едновременно.

Какво да правят мъжете и децата през това време

Кучето вече се е разходило, а кафе-сладкарниците не работят. На помощ идва съвместното гледане на филми от дистанция – то също е възможно. Такива опции има в Нетфликс и Ейч Би О плюс(нарича се телепарти). С допълнително приложение се организира виртуална стая, където филмите се излъчват пред избрана от потребителя аудитория. Подобна опция има и в Amazon Prime Video(тя се нарича Host watch party).

В случай, че не разполагате с тези екстри, не забравяйте, че в Скайп можете да споделяте с много хора екрана, на който си стриймвате филми.

Споделяйте виртуалните игри с приятели

Става дума не да играете сами, като пристрастени геймъри, а да се постараете да включите повече хора. Понеже в тази статия няма място за реклами, насоката е да потърсите през Google по следните ключови думи – пиктограми, шаради, рисуване(добре е да ги въвеждате и на английски). Добавяйте и ваши собствени идеи за търсене. Ще останете изненадани от появяващите се варианти. Дори и когато изписвате думите на английски се появяват български сайтове за съвместни игри.

И все пак да не забравяме – по Коледа най-важни са семейството и близките хора.

Екипът на Правна кантора Даскалов Ви пожелава Весела Коледа и по-добра 2021-ва година !!!

Правна кантора „Даскалов“, тел. 0889 967 151 

e-mail: office@personal-lawoffice.eu