На свое заседание в петък(27 ноември) Министерски съвет реши почивните дни през 2016 г. да бъдат „подредени“ по следния начин:

Работещите ще разполагат с по четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. През месец септември четиридневните ваканции ще са две. Обявени за неработни са 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще бъдат отработени в съботи през същия месец, като по този начин ще се запази без промяна общият брой на работните дни.

Разместването осигурява един допълнителен почивен ден непосредствено след националния празник на България – 3 март, тогава работещите ще почиват от четвъртък до неделя. Майският допълнителен почивен ден ще е преди празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост и кратката „ваканция“ ще е от 21 до 24 май. През септември ще има един почивен понеделник преди официалният празник 6 септември – ден на Съединението и неработен петък след деня на независимостта на България – 22 септември.

Източник: Сътрудник на Адвокатска кантора „Йордан ДАСКАЛОВ“ от Министерски съвет